SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sala Gymnastikförening
Gymmix Gruppträning
Step/styrka- Golv/ Styrka
Golv/Styrka- Aerobics är ett samlingsnamn på olika typer av träningspass som bygger på aerobträning, som gett aerobics sitt namn.

 

Traditionellt aerobicspass där olika steg byggs ihop till olika kombinationer på golv. Varierar mellan att köra 10min styrka på slutet av passet och att varva kondition och styrka (intervall). .

 

Uppvärmning: I syfte att förbereda kroppen på ökad belastning. Ökar prestationsförmågan och motivationen samt förebygger skador.

 

Upptrappning: Består av enkla steg i Low Impact där man långsamt börjar höja pulsen.

 

Konditionsträning: Högre tempo. Stegkombinationerna ökar. I denna del är det viktigt att behålla pulsen i träningszonen hela tiden. Man ska uppleva konditionsträningen som lite ansträngande eller mer.

 

Nedvarvning: Långsam sänkning av pulsen.

 

Stretch: Undviker stelhet i musklerna, snabbare återhämtning, förebygger skador och förbättrar hållningen


StepUp är som aerobics men du jobbar runt och upp och ner på en stepup bräda (en ca 20 cm hög liten bänk).

 

En del tycker att detta blir tekniskt sätt lättare då man har en fast punkt att jobba runt, men rent fysisk är stepup lite jobbigare då du stiger upp och ned på brädan.

 

Stepup tränar lårets framsida och baksida samt sätesmusklerna.

 

I och med den lite tyngre belastningen på skelettet får denna träning också positiva effekter på benmineraliseringen vilket innebär att det förebygger benskörhet.

 

Stepup-pass kombineras ofta med en styrkedel.


Max antal: 30 st